دکتر هوشمند

جدید ترین های پژشکی

دکتر هوشمند

جدید ترین های پژشکی

روش مجرب طب سنتی برای "سم‌زدایی و پاکسازی بدن"

روش مجرب طب سنتی برای "سم‌زدایی و پاکسازی بدن"

 

آشنایی با یک روش مجرب طب سنتی برای "سم‌زدایی و پاکسازی بدن" : در حوزه طب سنتی، روش‌های مختلفی برای پاکسازی و سم‌زدایی بدن وجود دارد در این مطلب یکی از متخصصان طب سنتی و اعمال یداوی به تشریح یک روش و راهکار مجرب برای پاکسازی بدن پرداخته است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ کامران ‌محلوجی‌ کرمانشاهی در برنامه "انارستان" درباره ماساژ، غمز و دلک و جایگاه آن در طب سنتی اظهار کرد: ماساژ ریشه ایرانی ــ عربی دارد که از کلمه "مسح" به‌معنای زدودن و از بین بردن آلودگی‌ها، اقتباس شده است.

وی افزود: ماساژ دارای انواع مختلفی است که شامل ماساژهای سخت و ماساژهای ملایم، ماساژهای تند و ماساژهای کند است؛ در تقسیم‌بندیهای دیگر به‌شکل خشک، مرطوب و با ابزار شناخته می‌شود.

محلوجی خاطرنشان کرد: "ماساژ" فشار خون افرادی را که مبتلا به سرطان هستند، تنظیم می‌کند و می‌تواند حالت تهوع را به‌هنگام شیمی‌درمانی کمتر کند اما در حالت کلی، افراد مبتلا به سرطان بهتر است بدون تجویز پزشک از ماساژ استفاده نکنند.

این متخصص طب سنتی و اعمال یداوی متذکر شد: در طب سنتی توصیه می‌شود ماساژهایی که در قسمت ساق پا انجام می‌گیرند، با روغنهای ملطف مانند روغن بابونه و سیاهدانه انجام شوند.

وی تصریح کرد: در حوزه طب سنتی، درمان به چند بخش تقسیم می‌شود؛ یک قسمت درمان با غذا و داروها و قسمت دیگر، "اعمال یداوی" است؛ اعمال یداوی به مجموعه کارهایی گفته می‌شود که با "دست" اعم از بادکش، حجامت، دلک، غمز، زالو و... انجام می‌شود.

محلوجی ادامه داد: جالب اینجاست که هر کدام از این تکنیکها در کشورهای مختلف تبدیل به یک سبک و رشته شده‌اند به‌عنوان مثال تکنیکی وجود دارد به‌نام "جابه‌جایی ناف" که در کشور فرانسه به‌عنوان یک سبک درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و زیرمجموعه اعمال یداوی است؛ نکته مهم اینجاست که هیچ کدام از این کشورها به‌اندازه ایران در این حوزه قدمت ندارند و ایران پنجمین کشور تولیدکننده مقالات حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی است.

 

روش مجرب طب سنتی برای ر

 
ادامه مطلب ...

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها : شواهد بسیار زیادی تائید کرده‌اند که استفاده از ماسک در میان جمع، حتی زمانی که حالتان خوب است، می‌تواند به کاهش انتشار ویروس کرونا کمک کند، زیرا افراد حتی وقتی که هیچ علامتی از این بیماری بروز نمی‌دهند باز هم ممکن است این ویروس را منتشر کنند، و این دلیل اصلی استفاده از ماسک است: برای محافظت از دیگران در برابر خودتان

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها

ماسک‌های صورت می‌توانند برای خود فرد استفاده‌کننده هم تا حدودی محافظت ایجاد کنند، اما این‌که این محافظت تا چه اندازه است تا حدود بسیار زیادی بستگی به نوع ماسک دارد. هیچ ماسکی، محافظت صد در صدی ایجاد نمی‌کند و نباید آن را جایگزین حفظ فاصله اجتماعی از دیگران، شستن مکرراً دست‌ها و اجتناب از جمع‌های شلوغ کنید. وقتی شما این مزایای استفاده از ماسک را در نظر می‌گیرید می‌بینید که استفاده از ماسک می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

برای دیدن مطالب بیشتر کلیک کنید.

اما کدام نوع ماسک، بهترین است؟

کارشناسان می‌گویند در انتخاب ماسک باید تمرکز شما روی ماسکی باشد که پارچه‌ای بوده و کاملاً روی صورتتان فیت شده و در عین حال قابل تنفس باشد. این که یک ماسک تا چه اندازه محافظت‌کننده است، بستگی به این دارد که از چه جنسی ساخته شده و چقدر خوب روی صورتتان قرار می‌گیرد. اما اگر شما نتوانید با ماسکی که دارید خوب نفس بکشید، پس احتمال این که آن را روی صورت خود نگه دارید، کم است.
در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به انواع متفاوت ماسک‌هایی که احتمالاً آن‌ها را می‌بینید و این که تا چه اندازه مؤثرند و از افراد دور و بر شما و البته خود شما محافظت می‌کنند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) می‌گوید افراد باید در میان جمع، ماسک پارچه‌ای بزنند، پس ما هم اول در مورد ماسک‌های پارچه‌ای صحبت می‌کنیم.

 

ماسک‌های پارچه‌ای

اول خود پارچه را بررسی کنید. Supratik Guha استاد مهندسی مولکولی در دانشگاه شیکاگو می‌گوید، فشردگی بافت پارچه واقعاً اهمیت دارد و این اولین چیزی است که باید به آن دقت کنید. برای بررسی پارچه، آن را جلوی نور نگه دارید: اگر به راحتی می‌توانید خطوط الیاف پارچه را ببینید، پس ماسکی که با این پارچه درست شود، نمی‌تواند فیلتر خوبی باشد. محققان می‌گویند پارچه صد در صد کتان که بافت محکم و فشرده دارد، ماسک خوبی می‌شود.
زیرا در سطح میکروسکوپی، الیاف طبیعی کتان نسبت به پارچه‌های مصنوعی، معمولاً ساختار سه بعدی دارند، که نرم‌تر هم هستند. این ساختار سه بعدی می‌تواند موانع بیشتری بر سر راه ذرات مزاحم ایجاد کند.
به تازگی مطالعه‌ای انجام شد که در آن انواع و اقسام پارچه‌ها از جهت این که تا چه اندازه قابلیت فیلتر کردن دارند مورد بررسی قرار گرفت. تنها دو نوع پارچه‌ی مصنوعی که یکی از آن‌ها 100 درصد پلی‌استر بود، فیلتر خوبی بود و بیشتر پارچه‌های مصنوعی از جهت قابلیت فیلتر کردن، ارزشی نداشتند؛ اما حتی زدن ماسکی که از پارچه‌ی مصنوعی تهیه شده، بهتر از اصلاً ماسک نزدن است.

 

ماسک پارچه‌ای چند لایه

مطالعات گوناگونی دریافته‌اند ماسک‌هایی که از چند لایه درست شده‌اند بهتر و مؤثرتر می‌توانند جلوی ذرات ریز را بگیرند. ماسکی که از دو لایه پارچه با بافت فشرده با فیلتری توکار ساخته شده، انتخاب بسیار خوبی است. بهترین فیلتر برای قرار دادن بین دو لایه پارچه، پلی‌پروپیلن است که از پلاستیک مشتق شده است.

پلی‌پروپیلن به عنوان یک فیلتر فیزیکی بسیار عالی است اما یک امتیاز دیگر هم دارد: از قدرت الکتریسیته ساکن استفاده می‌کند.حالت  استاتیکی را در نظر بگیرید که وقتی دو تکه پارچه را به هم مالش می‌دهید روی می‌دهد و این همان اتفاقی است که در ماسک دو لایه پارچه‌ای با فیلتر پلی‌پروپیلن روی می‌دهد: خاصیت چسبندگی استاتیک، ذرات دو سوی ماسک را گیر می‌اندازد و این همان چیزی است که شما می‌خواهید.

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها

شما چه ماسک پارچه‌ای انتخاب کنید و چه ماسک جراحی، باید بدانید که ماسک زدن به این معنی نیست که دیگر می‌توانید مدت طولانی در تماس با دیگران باشید. این ماسک‌ها ممکن است فقط تا چند دقیقه بتوانند محافظت ایجاد کنند، نه تا چند ساعت! پس همچنان بهترین کار رعایت فاصله‌ی اجتماعی است

پلی‌پروپیلن برخلاف سایر مواد، وقتی که در اثر بازدم شما رطوبت ایجاد می‌شود نیز می‌تواند شارژ الکتریسیته ساکن را حفظ کند. نکته‌ای که وجود دارد این است که پلی پروپیلن وقتی که شسته می‌شود، الکتریسیته ساکن خود را از دست می‌دهد اما شما می‌توانید با اتو کشیدن آن، دوباره آن را شارژ کنید یا این که با دستکش‌های پلاستیکی آن را به مدت 20 ثانیه مالش دهید.

یک ماسک دو لایه که از کتان بافت فشرده ساخته شده به تنهایی می‌تواند تقریباً 35 درصد از ذرات را فیلتر کند. اما افزودن فیلتری دو لایه که از پلی پروپیلن شارژ شده است می‌تواند قابلیت فیلترکنندگی ماسک را 35 درصد دیگر افزایش دهد. لایه‌ی کتانی ماسک باید نزدیک‌ترین لایه به صورتتان باشد زیرا این‌گونه راحت‌تر خواهید بود و سلامت پوستتان بهتر حفظ خواهد شد.
اگر به پارچه‌ی پلی پروپیلن دسترسی ندارید، از دستمال کاغذی استفاده کنید: دو ورق دستمال کاغذی را بردارید، آن‌ها را روی هم تا کنید و داخل ماسکتان بگذارید تا در نهایت یک ماسک چهار لایه‌ای داشته باشید

می‌توانید هر روز فیلترش را عوض کنید. جالب است بدانید دستمال کاغذی چهار لایه، محافظ بسیار خوبی است اما دستمال کاغذی این امتیاز را ندارد که الکتریسیته ساکن را نگه دارد.

اگر هیچ یک از راهکارهای بالا برای شما ممکن نیست، ماسکی که از سه لایه یا بیشتر، کتان بافت فشرده ساخته شده نیز ماسک بسیار خوبی است.

برخی از سایت‌های فروش آنلاین ادعا می‌کنند فیلتر قهوه می‌تواند فیلتر خوبی برای ماسک باشد؛ اما فیلتر قهوه، نفس کشیدن را سخت می‌کند، بنابراین شما از اطراف فیلتر نفس خواهید کشید نه از پشت آن. تصور کنید یک شیلنگ آب دستتان است و شما انگشت شست خود را روی قسمتی از آن می‌گذارید و آب به اطراف پخش می‌شود. همین اتفاق در مورد فیلتر قهوه می‌افتد، یعنی جریان هوایی که تنفس می‌کنید در اطراف فیلتر خواهد بود، نه از طریق فیلتر و این هدف شما برای استفاده از ماسک نیست.

 

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها


شکل ماسک هم اهمیت دارد

توانایی ماسک برای فیلتر کردن ذرات نه تنها بستگی به جنس آن دارد بلکه مهم است که چگونه دهان و بینی‌تان را می‌پوشاند. در مورد ماسک‌های پارچه‌ای، آن‌هایی که کاملاً روی صورتتان قرار می‌گیرند بهترین هستند.

ماسک‌های چین‌دار یا تاخورده نیز انتخاب‌های خوبی هستند: چین‌خوردگی‌ها یا تاخوردگی‌ها روی صورت باز می‌شوند و بنابراین شما هوای بیشتری در خود ماسک دارید و مجبور نیستید از درزهای طرفین ماسک هوا را به درون بکشید یا بیرون دهید. ماسک‌هایی که در قسمت جلو، کاملاً صاف هستند، کم اثرترند.

 

ترفندی برای پوشش بهتر ماسک

لایه‌ای از جوراب‌شلواری به ماسکتان اضافه کنید. 20 تا 25 سانتیمتر از بالا تا پایین یک لنگه از جوراب‌شلواری را ببرید و آن را روی ماسکتان بکشید. این کار باعث می‌شود عوض اینکه ذرات از لبه‌های شُل ماسک عبور کنند، در ماسک گرفتار شده و فیلتر شوند.

 

از ماسک‌هایی که دریچه‌ی بازدم دارند استفاده نکنید

بعضی از ماسک‌های پارچه‌ای و یک‌بارمصرف، دریچه‌ای در قسمت جلو برای بازدم دارند. این دریچه باعث می‌شود راحت‌تر بازدم انجام دهید اما هوای فیلتر نشده را رها می‌کند، بنابراین اگر شما ناقل ویروس باشید، از دیگران محافظت نخواهد کرد. فراموش نکنید که محافظت از دیگران، اصلی‌ترین دلیل ماسک زدن شماست.

 

ماسک را تمیز نگه دارید

کارشناسان می‌گویند ماسک‌های پارچه‌ای باید هر روز با آب داغ و صابون یا پودر رخت‌شویی شسته شوند. ماسک باید پیش از استفاده‌ی دوباره، کاملاً خشک شده باشد، زیرا ماسک نمدار می‌تواند نفس کشیدن را سخت کرده و احتمال رشد میکروارگانیسم‌ها را بیشتر کند.

 

ماسک‌های پزشکی

ماسک‌های N95 جوری طراحی شده‌اند که اطراف بینی و دهان را سفت و محکم می‌پوشانند. اگر ماسک N95 به‌درستی روی صورت قرار بگیرد، می‌تواند دست‌کم جلوی 95 درصد از ذرات معلق در هوا را بگیرد. این نوع ماسک‌ها در محافظت از شمایی که آن را زده‌اید و افرادی که دور و برتان هستند عالی عمل می‌کنند.

یک دلیل مؤثر بودن ماسک N95 این است که از لایه‌های زیادی از الیاف پلی پروپیلن ساخته شده که در بالا گفتیم. یعنی در این ماسک‌ها از الکتریسیته‌ی ساکن برای گیر انداختن ذرات در دو سوی ماسک استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید ماسک N95 بخرید باید بدانید که بعضی از این ماسک‌ها که در بازار وجود دارند قلابی‌اند.

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها

 

ماسک‌های KN95

ماسک KN95 تحت نظارت دولت چین تولید می‌شود. این ماسک مانند ماسک N95 جوری طراحی شده که دست‌کم 95 درصد از ذرات معلق در هوا را فیلتر می‌کند. اما آزمایش‌ها نشان داده عملکرد خیلی از ماسک‌های KN95 موجود در بازار درست نبوده و خیلی از آن‌ها قلابی‌اند.

 

ماسک‌های جراحی

ماسک‌های جراحی، ماسک‌های یک بار مصرفی هستند که شُل در اطراف صورت قرار می‌گیرند. این ماسک‌ها تقریباً در دسترس همه هستند و اساساً برای محافظت از دیگران در برابر کسی که این ماسک را زده استفاده می‌شوند و البته برای فیلتر کردن ذرات بزرگ معلق در هوا نیز کاربرد دارند اما نمی‌توانند ذرات بسیار ریز را فیلتر کنند.

انواع ماسک و دستورالعمل استفاده از آن‌ها

خیلی از ماسک‌های جراحی از کاغذ درست شده‌اند و بعضی از این ماسک‌ها نیز با پلی پروپیلن تهیه شده‌اند. تحقیقات نشان داده ماسک‌های جراحی می‌توانند خیلی از ترشحات تنفسی را که توسط فرد آلوده پخش می‌شوند فیلتر نمایند؛ اما اینکه ماسک جراحی چقدر خوب می‌تواند از شمایی که از آن استفاده می‌کنید در برابر ذرات کوچک‌تر محافظت کند، تا حدود بسیار زیادی متغیر است. مثلاً یکی از ماسک‌های جراحی تست شده توانسته بود 30 درصد از ذرات ریز را فیلتر کند و ماسک‌های جراحی دیگری هم بودند که تا 80 درصد از ذرات ریز را فیلتر کرده بودند.

 

 باز هم تکرار میکنیم شما چه ماسک پارچه‌ای انتخاب کنید و چه ماسک جراحی، باید بدانید که ماسک زدن به این معنی نیست که دیگر می‌توانید مدت طولانی در تماس با دیگران باشید. این ماسک‌ها ممکن است فقط تا چند دقیقه بتوانند محافظت ایجاد کنند، نه تا چند ساعت! پس همچنان بهترین کار رعایت فاصله‌ی اجتماعی است.

سرانجام زمان تولید واکسن کرونا پیش بینی شد!

سرانجام زمان تولید واکسن کرونا پیش بینی شد!

سرانجام زمان تولید واکسن کرونا پیش بینی شد! شاید در این روزها بزرگترین دغدغه ی مشترک و اساسی  کل جهانیان  ساخت واکسن کویید_19 است .از این رو ما در این جا مطالبی را در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم که پیش بینی تولید  واکسن  کرونا ویروس را میدهد.

سرانجام زمان تولید واکسن کرونا پیش بینی شد!

با دکتر هوشمند همراه باشید.

بیل‌ گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت در جدیدترین اظهارنظر خود زودترین موعد برای ساخت واکسن کرونا را ۹ ماه دیگر اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت فکر می‌کند، ۸ تا ۱۰ نامزد واکسن کروناویروس امیدوارکننده وجود دارد و ممکن است در مدت زمان تا 9 ماه دیگر آماده باشند.

بنیانگذار مایکروسافت معتقد است که ۱۸ ماه زمان لازم برای تولید واکسن خواهد بود، اگرچه او می‌گوید این واکسن ممکن است در مدت زمان ۹ ماه یا حتی ۲ سال آماده شود.

بیش از ۱۰۰ واکسن ویروس کرونا در دست کار است، اما هشت تا ۱۰ مورد توجه بیل گیتس را به خود جلب کرده‌اند.

بیل گیتس در پاسخ به سؤالی درباره زمان پایان یافتن بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ گفت: زمانی این اتفاق رخ خواهد داد که یک روش درمانی تقریباً کامل با دارو یا واکسیناسیون تقریباً روی هر انسان در کره زمین در مقابل کروناویروس جدید اعمال شود.

گیتس در حساب کاربری توییتر خود نوشت: «از ۹ آوریل، ۱۱۵ کاندید واکسن مختلف COVID-۱۹ برای توسعه در صف هستند؛ من فکر می کنم که هشت تا ده مورد از این کاندیدها امیدوار کننده به نظر می‌رسند».

بنیانگذار مایکروسافت افزود: در حالی که با زمان بندی احتمالی ۱۸ ماهه توسعه واکسن کووید-۱۹ که توسط آنتونی فاوسی مدیر موسسه ملی آلرژی‌ها و بیماری‌های عفونی آمریکا(NIAID) تخمین زده شده، موافق است، البته فکر می‌کند که این زمان ممکن است به ۹ ماه کاهش یا به ۲ سال افزایش پیدا  خواهد کرد.

بر روی علائم جدید کرونا  کلیک کنید.

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

 

انواع بیماریهای معده و عوارض آنها:

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها :بیماریهای معده و عوارض ناشی از آنها خیلی زیاد و گوناگون هستند بنابراین در این بخش تنها به برخی از بیماریهای معده که شیوع و عوارض زیادتری دارند می پردازیم :

 

  • در ابتدا برای درک راحت تر و طبقه بندی بیماریهای معده ، آنها را به 2 دسته تقسیم میکنیم:

1- بیماریهای موقت معده

2- بیماریهای مزمن معده

 

بیماریهای موقت معده: مثل نفخ معده ، یبوست موقت ، سوزش معده و موارد دیگر که موقتی هستند معمولا بر اثر پرخوری، خوردن بعد از سیر شدن، خوردن خوراکیهای مخالف باهم و در مواردی هم مصرف خوراکیهای مسموم شکل میگیرند .

بیمارهای مزمن معده: شامل رفلاکس معده، یبوست دائمی، نفخ معده، معده درد، زخم معده و کلا تمام مشکلات معده که دائمی شده اند .
با توجه به اینکه بیماریهای معده که مزمن هستند عوارض متنوعی در پی دارند و بیشتر سوالات مربوط به این نوع بیماریهای معده است ادامه بحث را به ناراحتی های مزمن معده اختصاص می دهیم .

  • برای بیماریهای معده به صورت مزمن معمولا 2 منشاء اصلی وجود دارد :

1- بیماریهای معده با منشاء سودایی

2- بیماریهای معده با منشاء بلغمی

 

بیماریهای معده با منشاء سودایی: این نوع بیماریهای معده معمولا بر اثر سودایی شدن و یا به عبارتی به علت اثر سوء خلط سودا در معده ایجاد می شوند نمونه های شایع تر که از عوارض این بیماری هستند عبارتند از :

1- رفلاکس معده:

در این نوع از بیماریهای معده اسید معده به مری وارد میشود و باز خود عامل ثانویه برای عوارض دیگری از قبیل موارد ذیل خواهد بود :

– زخم در محل اتصال معده و مری (در اثر ورم کردن مری، بافت برون پوش آن دچار بافت مردگی می‌شود و به زخم منجر می شود)
- تنگ شدن مری به صورت مقاوم که تورم مری آن را منجر می شود (تورم مری که از همان خود رفلاکس معده ایجاد می شود)
- مری بارت ( تغییر بافت یا دگر بافتی مری انتهایی)
- آدنوکارسینوم مری ( ازانواع سرطان مری می‌باشد و بین ۵۰ تا ۸۰ درصد این نوع سرطان‌ها را شامل می شود)

نشانه های شایع رفلاکس معده : سوزش معده، سوزش سردل و جناغ سینه، برگشت غذا یا مایع ترش، احساس توده در گلو

درمان رفلاکس معده : با توجه به علت اصلی این نوع از بیماریهای معده که سوء مزاج سودا می باشد برای درمان کامل این مشکل اول باید میزان خلط سودا را تعدیل کرد و چون اینگونه معده ها بسیار سرد و ضعیف شده اند باید تقویت و گرم کردن معده هم لحاظ شود.

بعد با توجه به وضعیت بیمار و عوارض دیگری که این مشکل برجای گذاشته درمان معده با داروهای دیگر در نظر گرفته می شود مثلا ممکن است بعلت کهنه شدن مشکل رفلاکس معده، دریچه معده آسیب دیده باشد یا پرزهای معده صدمه دیده باشند که برای این موارد بعد از درمان اولیه نیاز به درمان خاص این موارد هم هست .

 

رفلاکس معده یکی از شایعترین بیماریهای معده

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

2- یبوست سودایی :

یبوست، خود یکی از عوارض بیماریهای معده است اما عامل بسیار با اهمیتی در بروز بسیاری از بیماریها میباشد. بنابراین توصیه می کنیم هر شخصی که دچار یبوست می باشد اگرچه بیماری های دیگری را هم داشته باشد اول نسبت به رفع یبوست اقدام کند.

زیرا اولا یبوست عوارض بسیار زیادی را به دنبال دارد و معمولا با رفع یبوست، بسیاری از عوارض موجود هم خود بخود برطرف خواهند شد در نتیجه نیاز نیست برای مشکلی که مربوط به وجود یبوست است داروی جداگانه ای مصرف شود.

مثلا اشخاصی که دچار یبوست هستند و سردرد هم دارند اگر یبوست را برطرف کنند آن سردرد خودبخود برطرف خواهد شد چون یبوست باعث حبس گاز معده و در نتیجه فشار بر سیستم عصبی و در نهایت منجر به سردرد می شود .

ثانیا اینکه وقتی یبوست عارض باشد و شخص بخواهد برای درمان یک بیماری دیگر دارو مصرف کند اثر آن دارو به حداقل و یا حتی به صفر کاهش می یابد چون با وجود یبوست عمل هضم و مهمتر از آن عمل جذب و گوارش بشکل عادی انجام نمی شود .

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها

  • راه حلی برای کنترل سوزش معده

سوزش سردل

نکته : نفخ معده و درد معده غالبا به علت وجود یبوست عارض می شوند اما ممکن است علت های دیگری هم داشته باشند. بنابراین حالا که اهمیت رفع یبوست را دانستیم باید بدانیم پیدا کردن و شناختن علت یبوست با اهمیت تر می باشد.

یبوست مزمن که از عوارض بیماریهای معده است، هم علل مختلفی دارد یک نوع شایع تر آن یبوست سودایی است یعنی یبوستی که به علت سوء مزاج سودا عارض شده است.
این نوع یبوست در افرادی که خلط سودا در دستگاه گوارش آنها غالب شده بروز می کند بنابراین برای شناسایی این نوع یبوست کافیه که علائم دیگری از سودا مزاجی در شخص بررسی شود . مثلا ترک ترک بودن زبان، کهیر پوست، افسردگی

درمان یبوست : به 2 بخش تقسیم می شود اول رفع یبوست – دوم رفع عامل یبوست

بخش اول رفع یبوست:

برای رفع یبوست اگر خیلی شدید نباشد موارد ذیل رفع کننده است:

-مصرف دم کرده گل محمدی – گلابی – روغن زیتون – دم کرده فلوس – توت – چرب کردن قسمت ناف، شکم و پهلو ها با روغن کنجد ( این مورد برای خانمهای باردار اصلا خوب نیست)

  • -کاهش مصرف دوغ ، ماست و برنج
  • محصول معجزه آسا برای پوست، مو و ناخن
  • -اما اگر یبوست خیلی شدید باشد باید برای مدت کوتاهی از داروهای مسهل استفاده شود.

آشنایی با انواع بیماریهای معده و درمان آنها


درمان بیماریهای معده : برای درمان بیماریهای گوارشی بلغمی مسلما باید از داروهای گرم و خشک استفاده شود باید دارویی باشد که بتواند خلط بلغم را تنظیم کند.

مقطر ضد بلغم پاپریکا: حاصل ترکیب عصاره گیاهانِ با طبع گرم و خشکی است که عملکرد درمانی آنها خصوصاً در دستگاه گوارش میباشد این حالت باعث میشود به شکل هدفمند و مشخصاً دستگاه گوارش را تحت تاثیرگرمای این محصول قرار دهد (محصولات مشابه معمولاً سردی و رطوبت کبد و مغز را هم دفع میکنند که موجب مشکلات دیگری میشود .)

همچنین توانایی و موفقیت مکانیسم اثر این محصول در دفع خلط بلغم از معده، سبب میشود در مدت زمان کوتاهی تمام عوارض و مشکلات مربوط به سرد مزاجی برطرف شود، افزون بر این، مصرف این افشره، رژیم غذایی متنوّع تری برای سرد مزاجان مهیّا میسازد .

موارد کاربرد: سرد مزاجی و بلغم دستگاه گوارش، شب ادراری، حالت تهوع، دلپیچه و اسهال، زیاد بودن ترشح آب دهان و تمام عوارض مربوط به بیماریهای معده با منشا بلغمی

 

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت: افت شنوایی، عارضه‌ای است که در همه افراد به درجاتی در دوران سالمندی رخ می‌دهد. آمارها نیز نشان می‌دهد معمولا از ۶۵ سالگی به بالا ۳۵درصد افراد دچار پیر گوشی مبتلا میشوند.

قیمت سمعک دیجیتال

این‌که پدرانمان بارها تاکید می‌کنند که صدای تلویزیون را بلندتر کنیم یا بلندتر صحبت کنیم، اتفاقی است که خبر از بالا رفتن سن و پیرگوشی آنها می‌دهد.

افت شنوایی ناشی از سالمندی، نوعی افت حسی- عصبی است. یعنی صدا به گوش داخلی می‌رسد ولی به دلیل ضعیف‌ بودن عصب شنوایی، درک گفتار و توانایی تشخیص کلمات به‌ویژه در محیط‌های شلوغ پایین می‌آید.

این عارضه بسیار شایع است و تقریبا نیمی از سالمندان با آن روبه‌رو هستند. همین مسأله ما را بر آن داشت تا درباره پیرگوشی با دکتر گیتا موللی، عضو هیات‌مدیره انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران و استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت‌وگو کنیم.آیا همه افرادی که سن‌شان به بالاتر از ۶۰ سال می‌رسد باید منتظر کم‌ شدن شنوایی‌شان باشند؟اصولا پیرگوشی به‌طور طبیعی در اثر بالارفتن سن در سیستم شنوایی افراد ایجاد می‌شود.

البته این کم‌شنوایی بسیار تدریجی ایجاد می‌شود و در ابتدا فقط شنوایی صداهای بسیار زیر را از بین می‌رود. پیرگوشی با گذشت زمان می‌تواند سبب شود فرد به‌تدریج همه صداها و حتی صداهای بم را هم کمتر بشنود.

افراد دچار پیرگوشی غالبا می‌گویند صدا به حد کافی بلند است، اما قابل درک نیست و هرچه فاصله با فرد بیشتر باشد، مشکل درک گفتار در فرد بیشتر می‌شود.یعنی هر فردی که دردهه ششم و هفتم زندگی‌اش، صداهایی را به آسانی نشنود باید به پیرگوشی خود شک کند؟پیرگوشی معمولا با مشکل در شنیدن صداهای زیر به‌عنوان مثال تشخیص صدای «س» از صدای «ت» همراه است.

آشنایی با جدیدترین مدل های سمعک و خرید سمعک

بنابراین تشخیص کلماتی که فقط در یک صدا تفاوت دارند، مشکل می‌شود. مشکل بیشتر افرادی که دچار پیرگوشی شده‌اند، درک صحبت‌ها و نه شنیدن آن است و در محیط‌های شلوغ، مانند مهمانی‌، رستوران یا زمانی که چندنفر با هم صحبت می‌کنند بیشتر می‌شود.

آیا ممکن است این عارضه در سنین پایین‌تر هم بروز کند؟

پیرگوشی حدودا از ۴۵ سالگی آغاز می‌شود و در مردان شدیدتر و بیشتر از زنان بروز می‌کند. تقریبا ۳۰ تا ۴۰درصد افراد بالای ۶۵سال دچار پیرگوشی‌اند. علت پیرگوشی بالا رفتن سن گوش است که در اثر سال‌ها شنیدن اصوات، به‌طور طبیعی در همه افراد ایجاد می‌شود اما در افرادی که سال‌های جوانی به‌مدت بیشتری در معرض صداهای بلند بوده‌اند، شدیدتر است.

برخی داروها و برخی بیماری‌ها نیز می‌تواند سبب کم‌شنوایی‌هایی از نوع پیرگوشی شود یا پیرگوشی را شدیدتر کند.معمولا خود فردی که دچار کم‌شنوایی شده آخرین نفری است که آن را قبول می‌کند و غالبا اطرافیان سریع‌تر از خود فرد متوجه آن می‌شوند، اما پذیرش آن در خود فرد دیرتر صورت می‌گیرد.

چه زمانی باید به احتمال بروز پیرگوشی در خود یا یکی از نزدیکان شک کنیم؟

اگر فردی احساس می‌کند اخیرا بعضی صحبت‌ها را واضح نمی‌شنود یا متوجه نمی‌شود، لازم است به یک شنوایی‌شناس مراجعه کند. شنوایی‌شناسان با آزمون‌های تخصصی خود به فرد خواهند گفت چه میزان و در چه محدوده‌ای کم‌شنوایی دارد و سمعک مناسب تجویز خواهند کرد.

یعنی استفاده از سمعک برای درمان پیرگوشی ضروری است؟

هرچه فردی زودتر سمعک بگیرد، نتایج بهتری به‌دست خواهد آورد. تاخیر در گرفتن سمعک سبب خواهد شد، مناطق شنوایی مغز بی‌تحریک باقی مانده و توانایی‌شان محدودتر شود و در سن بالاتر حتی با گرفتن سمعک هم شنوایی قابل قبول و مناسبی برای درک گفتار به دست نیاورد.

فراموش نکنید کم‌شنوایی در سالمندان سبب لذت نبردن از حضور در جمع‌ها و مهمانی‌ها و گوشه‌گیری می‌شود و زمینه افسردگی را فراهم می‌کند. هرچه در سن پایین‌تر سمعک گذاشته شود بهتر است و سبب می‌شود آن قسمت از مغز فعال باقی بماند.

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چنانچه افراد کم‌شنوایی‌شان را انکار کرده و از سمعک استفاده نکنند، بخش شنوایی مغز غیرفعال می‌شود و در صورت غیرفعال شدن این بخش، استفاده سمعک فایده کمتری برای‌ فرد خواهد داشت.آیا سمعک می‌تواند شنوایی از دست‌رفته را کاملا بازگرداند؟باید از سمعک انتظار معقولانه داشت. سمعک هرگز شنوایی دوران ۳۰ سالگی و ۲۰سالگی را عینا برنمی‌گرداند.

شنوایی واقعا مقوله پیچیده‌ای است، سمعک باعث می‌شود بعضی فرکانس‌ها تا حدودی بهتر شنیده شوند. بنابراین افرادی که سمعک می‌گذارند بعضی صداها را خوب می‌شنوند و بعضی‌ها را خیر. چون کم‌شنوایی در همه فرکانس‌ها یک‌دست نیست. به‌علاوه درک گفتار با پردازش مغزی ارتباط دارد که با بالارفتن سن مشکل‌تر می‌شود.

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت؟

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت

به شنوایی خود اهمیت دهید. در معرض صداهای بلند (مانند صدای موسیقی یا کار در محل پر صدا در سال‌های طولانی) قرار نگیرید یا از محافظ گوش استفاده کنید. همچنین هرسال برای بررسی وضعیت شنوایی خود به مراکز تخصصی شنوایی‌سنجی مراجعه کنید.

در حال حاضر ما دانش زیادی درمورد پیشگیری از پیرگوشی در اختیار نداریم اما عواملی نظیر پرهیز از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند به‌مدت طولانی قطعا تاثیرگذار است. سمعک مهم‌ترین کمک به فردی است که احساس می‌کند شنوایی‌اش کم شده یا اطرافیانش از این امر شکایت دارند.  چه کسانی بیشتر مستعد پیرگوشی هستند؟ چطور می‌شود جلوی پیرگوشی را گرفت .

فشار خون بالا و دیابت می‌تواند زمینه پیرگوشی زودتر را فراهم کند. همچنین برخی داروها مانند داروهای شیمی‌درمانی سبب کاهش شنوایی می‌شوند.

با سالمندانی که سمعک دارند چگونه صحبت کنیم؟

چطور می‌شود جلوی پیرگوشی آنها گرفت: از نزدیک با آنها صحبت کنید. اجازه دهید صورت شما را ببینند، لب‌خوانی بخش مهمی از درک گفتار را تسهیل می‌کند.بهتر است محیط منزل ساکت باشد و چند نفر باهم صحبت نکنید، بلکه یکی یکی صحبت کنید.سمعک مانند عینک نیست و به‌طور مرتب نیاز به چکاپ و تنظیم دارد. لازم است باتری آن مرتب عوض شود و تمیز شود.

اگر قطعات آن مشکل پیدا کرد باید تعمیر شود.توجه داشته باشید سمعک برای هرفرد با دیگری تفاوت می‌کند و سمعک یک فرد برای دیگری قابل استفاده نیست. همچنین برای خرید سمعک فقط به شنوایی‌شناسان مراجعه کنید.


دلایل بروز ناشنوایی ارثی

 

دلایل بروز اختلال شنوایی غیر سندرومی بسیار پیچیده و متعدد هستند. تا به امروز نقش بیش از 90 ژن در بروز این اختلالات اثبات شده است  و این عدد همچنان در حال افزایش است. بسیاری از این ژنها در شکل گیری و عملکرد طبیعی گوش داخلی نقش دارند.

بروز جهش در این ژنها باعث می شود که عملکرد طبیعی آنها از دست برود و گوش نتواند فعالیت خود را به صورت کامل انجام دهد و نتیجه ان به صورت از دست رفتن تمامی و یا بخشی از قدرت شنوایی نمود پیدا می کند. همچنین دیده شده است که در مواردی بروز جهش های مختلف در یک ژن واحد می واند به بروز انواع متفاوتی از اختلالات شنوایی با الگو های توارثی متفاوت منجر شود. همچنین برخی از این ژن ها هم با اختلالات شنوایی غیر سندرومی و هم با اختلالات شنوایی سندرومی همراه هستند. در بسیاری از خانواده های درگیر با ناشنوایی نیز هنوز ژن مسبب بروز این بیماری شناسایی نشده است.

همینطور از مبتلایان به ناشنوایی های غیر سندرومی الگوی توارثی اتوزومی مغلوب دارند که در این بین بیش از نیمی از موارد شدید یا عمیق ناشنوایی به دلیل بروز جهش در ژن کانکسین 26 (GJB2) ایجاد می شوند که به این نوع از ناشنوایی اصطلاحا DFNB1 گفته می شود.

این ژن پروتیئن کانکسین 26 را تولید می کند که نقش اصلی آن در اتصالات بین سلولی بوده و در ساختار گوش داخلی در کنار هم نگه داشتن سلولهای حسگر صوتی نقش مهمی بر عهده دارد. بروز جهش در ژن GJB6 نیز منجر به ناشنوایی DFNB1 می شود. این ژن نیز نوعی دیگر از پروتیئن های خانواده کانکسین به نام کانکسین 30 را تولید می کند که همانند کانکسین 26 نقش مهمی در اتصالات بین سلولی در گوش میانی بر عهده دارد. این پروتئین ها اتصالاتی به نام Gap junction را در بین سلولها به وجود می آورند که امکان ایجاد ارتباطات بین سلولی را برای آنها فراهم می کند.

شایع ترین دلیل بروز ناشنوایی های غیر سندرومی متوسط با الگوی اتوزومی مغلوب بروز جهش در ژن STRC می باشد. این جهش ها باعث ایجاد نوع DFNB16 می شوند. همچنین جهش در بیش از 60 ژن دیگر نیز منجر به انواع اتوزومی مغلوب ناشنوایی می شوند. جالب توجه اینجاست که جهش بسیاری از این ژنها تنها در یک یا تعداد معدودی خانواده دیده شده است.

ناشنوایی غیر سندرومی می تواند به صورت اتوزومی غالب نیز به ارث برسد. جهش هایی در 30 ژن مختلف تا کنون در بیماران مبتلا به ناشنوایی غیر سندرومی اتوزومی غالب مشاهده شده است  برخی ژنها همانند GJB2 و GJB6 می توانند هر دو نوع اتوزومی غالب و مغلوب را ایجاد کنند. بر خلاف نوع مغلوب در فرم های اتوزومی غالب هیچ ژن خاصی را نمی توان به عنوان مسئول بروز عمده موارد معرفی کرد و تنها دو ژن KCNQ4 و TECTA فراوانی بروز نسبتا بیشتری در مقایسه با سایر موارد دارند.

انواع وابسته به X و یا میتوکندریایی ناشنوایی غیر سندرومی بسیار نادر هستند. تقریبا نیمی از کل موارد وابسته به X به دلیل بروز جهش در ژن POU3F4 رخ می دهند. این نوع از بیماری با عنوان DFNX2 شناخته می شود. جهش در حداقل سه ژن دیگر نیز به عنوان انواع وابسته به X شناسایی شده اند.

اشکال میتوکندریایی ناشنوایی غیر سندرومی به دلیل بروز جهش در ژنهای موجود در DNA میتوکندری بروز می کنند. میتوکندری ها اندامک های درون سلولی هستند که بخشی از ژنهای مورد نیاز آنها در درون خودشان قرار گرفته است و نقش اصلی آنها در سلول تامین انرژی مورد نیاز فرآیند های حیاتی سلول می باشد. بخش عمده DNA در هسته سلول ها قرار دارد ولی میتوکندری ها همانگونه که قبلا نیز گفته شد مفدار بسیار کمی از این ژنها (تنها 37 ژن از مجموع23000 ژن انسان) در درون میتوکندری قرار دارد که بروز جهش در آنها می تواند منجر به بروز بیماری های مختلفی از جمله اختلالات شنوایی شود.

علاوه بر موارد ژنتیکی، ناشنوایی می تواند بنا به دلایل محیطی نیز به وجود بیاید و یا بر اثر ترکیبی از عوامل ژنتیک و محیطی ایجاد شود. عوامل محیطی ناشنوایی شامل برخی دارو ها، انواعی از عفونت های قبل و بعد از تولد و قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می باشد. افزایش سن نیز از جمله عوامل بروز ناشنوایی به شمار می رود.

منبع: روزنامه جام جم